Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує! Контакт-центр ДПС – оновлений сервіс з максимальною ефективністю та якістю

Дата: 22.06.2023 16:13
Кількість переглядів: 61

      Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує, що Державна податкова служба України впевнено перетворюється на цифровий сервісний орган. Модернізований Контакт-центр ДПС – приклад успішної реалізації кейсів цифрової реформи Служби.

Технічне оснащення та покращення функціональних можливостей роботи Контакт-центру відбулося за підтримки проєкту EU4PFM та Європейського Союзу.

У фокусі – зміни підходів в обслуговуванні платників податків. Отримати податкові послуги – легко, доступно та швидко.

Відтепер:

- рівень доступу до послуги з першого звернення збільшився і постійно зростає;

- з’явилася можливість дізнатися про свою заборгованість;

- за допомогою інтерактивного голосового меню (IVR) озвучується номер у черзі та приблизний час до з’єднання;

- якщо очікування тривале, через IVR можна замовити зворотний дзвінок;

- випадки технічної відмови системи істотно зменшились.

Кваліфіковано та якісно фахівці Контакт-центру нададуть відповіді на всі питання платників податків, зорієнтують у пошуку необхідної інформації, проконсультують та допоможуть.

Контакт-центр ДПС: про податки – кваліфіковано та оперативно!

Як Держпраці взаємодіє з ДПС?

    Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що однією з головних цілей діяльності Держпраці і ДПС є зниження рівня незадекларованої праці, збільшення кількості застрахованих осіб, сплата податків та ЄСВ.

Оформлення трудових відносин із найманими працівниками відповідно до законодавства, сплата податків та єдиного внеску на загальнообовʼязкове державне соціальне страхування – це міцна оборона України, гарантований розвиток економіки, покращення інвестиційного клімату, зростання рівня соціальної захищеності, благополуччя кожної сім’ї і гідні умови праці для кожного.

Тому Держпраці і ДПС поєднали зусилля з метою виявлення роботодавців, які мають високі ризики використання незадекларованих працівників.

 

Щодо можливого несвоєчасного закриття зміни і формування щоденних фіскальних звітних чеків через форс-мажорні обставини

      Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує, що суб’єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для виконання платіжної операції зобов’язані щоденно створювати у паперовій та/або електронній формі РРО (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг)) або програмними РРО фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій. 

Отже, діючим законодавством встановлений обов’язок щоденно створювати у паперовій та/або електронній формі РРО або програмними РРО фіскальні звітні чеки у разі здійснення розрахункових операцій. 

У разі виникнення форс-мажорних обставин (обставин непереборної сили), як надзвичайних та невідворотних подій, які об’єктивно унеможливлюють виконання обов’язків, передбачених умовами договору (контракту, угоди тощо), згідно із законодавчими та іншими нормативними актами, умови щодо настання відповідальності не виникають. 

Тому, у разі оголошення повітряної тривоги необхідно припинити реалізацію товарів (послуг) та покинути місце продажу (магазин, торговий зал). У випадку, якщо повітряна тривога тривала в проміжку часу, в якому господарський об’єкт припиняє свою роботу згідно з розкладом, такий чек має бути створений на РРО/програмному РРО не пізніше наступного робочого дня, до початку проведення розрахункових операцій на такому РРО/програмному РРО. 

 

До уваги ФОП, які планують відмовитись від спрощеної системи оподаткування

     Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області звертає увагу, що заява про відмову від спрощеної системи оподаткування підприємцями – платниками єдиного податку подається до територіального органу ДПС за місцем податкової адреси платника податків – фізичної особи не пізніше ніж за 10 календарних днів до початку нового календарного кварталу (року). 

Отже, щоб відмовитися від спрощеної системи оподаткування з III кварталу 2023 року, необхідно до 20 червня 2023 року подати заяву. 

Про порядок листування з ДПС через Електронний кабінет

     Днями начальник Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Тарас Печора провів з відвідувачами Центру обслуговування платників тренінг з питань надання адміністративних послуг через Електронний кабінет.

Серед іншого, платники податків дізналися як надіслати лист або запит до відповідного органу ДПС в меню «Листування з ДПС» приватної частини Електронного кабінету.

Посадовець, насамперед, звернув увагу, що робота в приватній частині Електронного кабінету здійснюється із використанням кваліфікованого електронного підпису, отриманого в будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Також відмітив, що протягом одного робочого дня після надсилання електронного листа   до органу ДПС, автора такого листа  повідомлять про вхідний реєстраційний номер та дату реєстрації запиту в органі ДПС, до якого направлено даний запит. Відомості щодо отримання та реєстрації листів в органі ДПС користувач може переглянути у вкладці «Вхідні» меню «Вхідні/вихідні документи» приватної частини Електронного кабінету, а відправлені листи – у вкладці «Вихідні документи» меню «Вхідні/вихідні документи».

Разом з тим наголосив, що відповідь на звернення, лист або запит надається контролюючим органом поштою або на електронну адресу, зазначену в зверненні, у строки, визначені законодавчими та нормативно-правовими актами.

В ході навчання Тарас Печора  надав практичну допомогу з питань надсилання електронного листа через Електронний кабінет а також розповів про переваги використання електронних сервісів ДПС громадянами.

Проведено сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія»

      Начальником Кам’янка-Бузької ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області Тарасом Печорою проведено сеанс телефонного зв’язку – “гаряча лінія» щодо особливостей застосування суб’єктами господарювання РРО/ПРРО.

Під час «гарячої лінії» дозвонювачі, зокрема, цікавились такими питаннями:

-  Як здійснюється програмування найменування товарів (послуг) через ПРРО? 

Програмування найменування товарів (послуг) через ПРРО здійснюється оператором (касиром) самостійно шляхом додавання таких товарів за допомогою самого програмного забезпечення або за допомогою імпорту раніше підготованого переліку номенклатури, який формується для кожного програмного забезпечення у окремому форматі згідно з інструкцією, що додається до того ж архіву, що і програмне забезпечення.

- Який механізм відкриття та закриття робочої зміни при застосуванні ПРРО особою, яка здійснює розрахункові операції? 

При застосуванні ПРРО відкриття робочої зміни особою, яка здійснює розрахункові операції, відбувається на підставі Повідомлення про відкриття зміни ПРРО (форма № 3-ПРРО, J1316801), закриття робочої зміни здійснюється на підставі Z-звіту.

-  Як зареєструвати касира для програмного РРО? 

Суб’єкт господарювання може проводити розрахункові операції на ПРРО самостійно або визначати уповноважених осіб (касирів). Особа може здійснювати розрахункові операції на ПРРО з використанням електронного підпису такої особи/електронної печатки суб’єкта господарювання, на якого зареєстровано ПРРО, після внесення даних про сертифікати до Реєстру програмних РРО за умови дійсності відповідного сертифіката відкритого ключа. Розрахункові операції на ПРРО можуть проводити лише ті особи, сертифікати електронних підписів та/або печаток яких внесені до Реєстру щодо такого ПРРО. Дані сертифікатів електронних підписів та/або печаток, що використовуються ПРРО, вносяться до Реєстру програмних РРО на підставі поданих суб’єктами господарювання в електронній формі повідомлень про надання інформації щодо кваліфікованих/ удосконалених сертифікатів відкритих ключів, які застосовуються в ПРРО за формою № 5-ПРРО.

 

Тарас Печора, також, поінформував як працювати з програмним РРО в «офлайн-режимі» та які особливості застосування РРО при торгівлі у сільській місцевості. 

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано повну та вичерпну відповідь.

 

Начальник

Кам’янка-Бузької ДПІ

Головного управління

ДПС у Львівській області                                                                                        Тарас ПЕЧОРА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора