Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інформує! Нові правила заповнення «Призначення платежу» на сплату податків та зборів

Дата: 06.04.2023 20:52
Кількість переглядів: 132

   Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області повідомляє, що з 1 квітня 2023 року  набрав чинності наказ Міністерства фінансів України  №148 від 23.03.2023 про Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення (далі Наказ). Цей Порядок застосовується у разі використання структурованого формату реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції відповідно до міжнародного стандарту ISO 20022.

Головною метою Наказу №148 є, зокрема, спрощення алгоритму заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції платниками та органами виконавчої влади шляхом скорочення кількості його обов’язкових полів.

Так, кількість обов’язкових полів, які заповнюються платниками у реквізиті «Призначення платежу» платіжної інструкції, зменшено до 2 полів - для платників на бюджетні/ не бюджетні/ депозитні рахунки («Код виду сплати», «Додаткова інформація запису») та до 1 поля- для платників на єдиний рахунок («Додаткова інформація запису»).

Для всіх платників запроваджено перехідний період, який надає можливість до 01 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу».

Про проведення семінару

     Нещодавно у приміщенні Кам’янка-Бузької ДПІ проведено семінар з громадянами – фізичними особами щодо проведення кампанії декларування доходів громадян, отриманих у 2022 році.  

Фахівці податкової служби роз`яснили, що триває Кампанія декларування доходів, одержаних у минулому році, та повідомили, коли у платника податків виникає обов`язок подати декларацію про майновий стан і доходи, а коли це є його правом для отримання податкової знижки. 

Наприкінці заходу податківці відповіли на запитання учасників семінару. 

 

Якісно й оперативно: у ЦОПі Кам’янка-Бузької ДПІ платники можуть отримати широкий перелік адмінпослуг

      У Центрі обслуговування платників Кам’янка-Бузької ДПІ якісно та оперативно надають довідкові, інформаційні, електронні послуги, пов’язані з реалізацією прав та обов’язків платників відповідно до вимог податкового та іншого законодавства. А з початком деклараційної кампанії фахівці інспекції активно консультують громадян щодо особливостей подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи.

Нагадаємо, що у ЦОПі платники податків можуть отримати адміністративні послуги, подати звіти та документи вхідної кореспонденції, отримати консультації, навчитися користуватися Електронним кабінетом або іншими електронними сервісами Державної податкової служби, відвідавши тренінги та практикуми. Звертаємо увагу платників податків, що послуги в Центрі обслуговування платників  можна отримати і в онлайн-режимі, використовуючи можливості Електронного кабінету. Вхід до Електронного кабінету платника здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua

До уваги платників!

     Кам’янка-Бузька ДПІ Головного управління ДПС у Львівській області інфомує, що систему електронних платежів нового покоління СЕП – 4.0, якою забезпечено можливість цілодобового режиму роботи СЕП 24/7 без зупинення роботи із виконання міжбанківських платіжних операцій, з 1 квітня 2023 року запроваджено Національним банком України. Тобто з цієї дати усі міжбанківські платіжні операції  в гривні здійснюються з переходом на щоденне опрацювання переказів у національній валюті, включаючи вихідні та святкові дні.

З метою спрощення процедури заповнення платниками платіжної інструкції Міністерством фінансів України затверджено наказ від 22.03.2023 № 148 «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення», зареєстрований в Міністерстві юстиції України 28 березня 2023 року за № 528/39584 (набрав чинності з 1 квітня 2023 року).

Цим наказом передбачено, що платники під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску з 1 липня 2023 року використовують виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення тільки двох обов’язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису».

Отже, платники податків поле «Призначення платежу» заповнюють за прикладами, наведеними у Порядку № 148.

Також одночасно для платників запроваджено перехідний період, який надає можливість до 1 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу» (наказ Міністерства фінансів України від 24 липня 2015 року № 666 втрачає чинність 1 липня 2023 року).

 

Начальник

Кам’янка-Бузької ДПІ

Головного управління

ДПС у Львівській області                                                                                        Тарас ПЕЧОРА


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора